perjantai 25. maaliskuuta 2016

Menestys tulee uskalluksen kautta

Kehitykset ja menestytarinat ovat usein kokemuksia epäonnistumisista. Parhaat menestystarinat luodaan kokemalla pettymyksiä, joista saattaa parhaimmillaan syntyä keskustelua, joka johtaa uudelleen kehittymiseen. Menestystarinat ovat yhdistelmiä tuhansia eri komponentteja. 
Ne eivät ole yhden määrittelevän tekijän varassa. 


Opi tulevaisuuden kehittäjäksi

Yritys kasvaa kun tehdään asioita nopeammin kuin kilpailijat. Kasvaminen vaatii sitouttamista ja usein tiimin, joka on valmis joustamaan. Hyvää johtamista tarvitaan sekä vauhdin ja kasvun saavuttamiseen. Haasteena vauhdissa on se, että arviointi, asioiden järkevyydestä saattaa kärsiä. Vauhti usein voi johtaa siihen, että asioita toistetaan tai tehdään ei käytännöllisesti. Toisaalta sen kääntöpuolena on, että usein asioita saatetaan jahkailla liiankin kauan.

Tulevaisuuden kehittäjät eivät pelkää tarttua hetkeen vaan rahan virta kasvaa uusien investointien myötä. Katse tulevaisuuteen tapahtuu ennakoimalla kulman taakse ja tekemällä toimintakeskeisiä ratkaisuja. Toiminnan kautta yritys saa aikaan tuloksia. Kasvuyritykseksi ei tulla jos tehdään asioita kilpailijoita hitaammin. Erottavana tekijänä on ihmisten antama panostus yritykselle. Kehittäjät ovat ihmisiä, jotka ajattelevat yrittäjähenkisesti tavoitellen valtaa itsenäiseen työskentelyyn. Nopeus ei siis ole negatiivinen asia, kun se korreloi yhteen kannattavuuden kehittämisen kanssa. 

Suosi yksinkertaista lähestymistapaa

Kun lasketaan mäkeä kovaa, riskin määrä kaatua kasvaa. Kun tiedostamme riskit, voimme ennakoida ne, mutta emme poistaa niitä. 

Parhaat tarinat syntyvät siten, että on tehty jotain puolivahingossa. Tämä on jotain, mikä osataan muualla maailmassa, mutta meillä suomalaisilla on vielä opittavaa. Kun löytyy uskoa ja intoa lähteä kehittämään asioita, liiallinen kyseenalaistaminen haittaa lopputulosta ja saa aikaan epäselvyyksiä kommunikoinnissa. Kun kehityshankkeella on arvioitu aikajana, jonka puitteissa se tulee toteuttaa, se mahdollistaa monen mutkan suoristamisen matkan varrelta. 

Tässä, kuten kaikessa on toki riskinsä, mutta myös potentiaali tehdä puolivahingossa, jotain jo sellaista, mitä emme alussa osanneet arvioida. Kuten negatiiviset haittavaikutukset, myös positiiviset kanssailmiöt syntyvät kokeilemalla teknisen toteutuksen suomia mahdollisuuksia ja rajoja. Ihmiset ovat lähtökohtaisesti ratkaisukeskeisiä olentoja, jotka pyrkivät viemään eteenpäin mielenkiintoisia eteen ilmestyviä mahdollisuuksia.

Kuten me kaikki, mahdollisuus on epäonnistua. Katsomalla tulevaisuuteen sen mahdollisuuden myöntäminen tarjoaa vaihtoehdon jo paremmalle tasolle olevalle kehitykselle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti