maanantai 28. syyskuuta 2015

Ole rohkea uudistumaan- sano kyllä muutokselle

Minkä yksittäisen asian muuttaisit omassa organisaatiossasi? Laittaisin jokaisen työkykyisen työntekijän hetkeksi epämukavuusalueelle, uuteen tilanteeseen. Mikäli teemme vain asioita, mitkä tuntuvat meistä hyviltä ja tutuilta, emme pääse eteenpäin. Tämä on tosiasia, joka pätee niin ihmisten arjessa kuin työssäkin.

Kun panostamme siihen, että hetkeksi asetamme työntekijän epämukavaan keskusteluun, pohtimaan uusia näkökulmia, saamme aikaiseksi uudenlaista vuorovaikutusta. Juuri vuorovaikutuksen ansiosta syntyvät usein inspiroivimmat keskustelut. Aidon kommunikoinnin kautta kykenemme parantamaan omaa tapaamme toimia. Tämä johtaa molemminpuolisiin uusiin oivalluksiin. Oivallukset syntyvät kun uskalletaan lähteä haastamaan toinen toisiamme. Niiden ansiosta usein syntyy uusia mukavia tilanteita.

Mikä sitten on suurin haaste muutokselle?

Pelko epäonnistumisesta ohjaa usein arjen valintojamme. Ostajat pelkäävät ostaa. Henkilöstöjohtajat pelkäävät rekrytoida. Pelko epävarmuudesta ja riskeistä heikentää kykyämme investoida uusiin potentiaalisiin mahdollisuuksiin.

Pelosta päästää eroon rakentamalla kannustavaa ilmapiiria ja valamalla luottamusta kollegoihin. Nämä antavat pohjan inspiroituneen työkulttuurin luomiselle, jossa kerrotaan onnistumisista. Onnistuminen ruokkii lisää onnistumisia ja mahdollistaa kasvun. Kun varmistetaan, että jokainen työntekijä haluaa lähtökohtaisesti onnistua, silloin luodaan menestystarinoita.

Olet tarpeeksi rohkea kun sanot kyllä, silloin kun se pelottaa. Pelko on epävarmuutta tulevasta. Emme voi ennustaa tulevaisuutta, mutta voimme luottaa omiin kykyihimme. Kun ympärillämme on kulttuuri, jossa kannustetaan tarttumaan uusiin haasteisiin, se mahdollistaa kasvun siellä missä emme sitä voi ennustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti